Damavand

Damavand

Een klassieker, voorgoed herboren

Een van onze favoriete stukken uit de gebreide herenkleding is terug. Nu is de trui gemaakt van volledig traceerbare en duurzame NATIVA™ wol.

De Damavand-familie van truien met ronde hals, V-hals en ritssluiting is al lang een van de basisstukken van onze gebreide herenkleding. Trouw aan onze pioniersgeest, wilden we bij dit product vertrekken om onze wol op een meer bewuste en verantwoorde manier te verwerven. Het resultaat is een klassieker, voorgoed in een nieuw jasje. Hij is namelijk gemaakt van 100% duurzame, traceerbare NATIVA™-wol.

NATIVA™-wol:
kies voor blockchain

Van de boerderij waar de wol vandaan komt tot de weverij waar de stof wordt gemaakt: de blockchain-technologie verzamelt op een veilige manier informatie en verbindt alle mensen en processen die betrokken zijn bij de productie van onze truien. Ze zorgt ervoor dat de normen van het NATIVA™-protocol bij elke stap worden nageleefd. Blockchain is veel meer dan een modewoord, het waarborgt volledige transparantie in de hele voorzieningsketen van onze Damavand truien.

Boerderijen

Waar de wol vandaan komt

Wolkammerij

Waar het kaardvlies wordt gekamd

Spinnerij

Waar de wol wordt gesponnen

Weven
en Breien

Waar het Damavand-weefsel wordt gemaakt

Van Boerderij tot Klant,
via de QR-code

Een transparante voorzieningsketen betekent dat we de volledige weg kunnen laten zien die de Damavand-wol aflegt, van de boerderij tot bij onze klanten. Scan de QR-code op de labels om elke stap van het productieproces te zien.

Damavand

NATIVA™-wol:
kies voor mensen

Dit is Daniel. Hij is een landbouwer uit Patagonië, waar hij voor de schapen zorgt die de NATIVA™-wol produceren waarmee onze Damavand truien worden gemaakt. We spraken met hem terwijl hij aan het werk was en hadden het over zijn leven, zijn passie voor dieren en zijn inzet voor hun welzijn. Als we helemaal tot aan de bron teruggaan, ontdekken we een wereld waar mensen als Daniel met toewijding en hard werk de toekomst proberen te veranderen. Alleen als je weet waar je vandaan komt, kan je naar een betere toekomst toewerken.

Damavand

NATIVA™-wol:
kies voor welzijn

Met elke Damavand trui kiezen we voor de toekomst en voor NATIVA™-wol. Die wordt immers duurzaam verkregen van schapen in Patagonië, waarvan landbouwers als Daniel voortdurend het welzijn monitoren en beschermen.

Onze boerderijen passen geen mulesing meer toe en factoren zoals voeding, kweken, gedrag, verplaatsen, gezondheid en infrastructuur van en voor de dieren maken deel uit van een nauwgezet managementplan dat elke boer scrupuleus opvolgt. Bovendien houden de landbouwers zich aan een strikt grondbeheer en een ethisch werkbeleid.