SS22 Circular Series

100% RECYCLEBAAR. 100% C2C™ GECERTIFICEERD. 100% VOOR NATUURBEHOUD

CIRCULAR SERIES

Alle modellen uit de Circular Series zijn 100% recycleerbaar omdat alle onderdelen van eenzelfde materiaal zijn gemaakt. Vulling en boorden zijn van Nylon 6 terwijl de stof is gemaakt van geregenereerd ECONYL®-nylon, een hoogwaardig nylon 6-garen dat wordt gerecycled van afgedankte visnetten en ander afvalmateriaal.

Ontdek Circular SkidooOntdek Circular Rainforest

circular
skidoo

Geïnspireerd op onze roots, creëren voor de toekomst.

heren

dames

circular skidoo

voor heren

+ meer kleuren verkrijgbaar

circular skidoo

voor dames

+ meer kleuren verkrijgbaar

Geregenereerd ECONYL®-nylon

100% recycleerbaar

Diervrij

Innameprogramma

Drapers Sustainable Fashion 2022
Awards Finalist

heren

dames

circular skidoo

voor heren

+ meer kleuren verkrijgbaar

circular skidoo

voor dames

+ meer kleuren verkrijgbaar

Circular
rainforest

Een icoon dat eindeloos meegaat.

Geregenereerd ECONYL®-nylon

100% recycleerbaar

Diervrij

Innameprogramma

Drapers Sustainable Fashion 2022
Awards Finalist

circular series

Circular Series:

Over de Circular Series: We schrijven een nieuw verhaal

Circular Series is niet gewoon een verhaal. Het is HET verhaal over de inzet van Napapijri om de toekomst van circulaire mode vorm te geven door de levenscyclus van onze kleding opnieuw te definiëren.
Dat doen we als volgt:

We gebruiken één materiaal.

Voor de Circular Series wordt slechts één soort materiaal gebruikt wat het recycleproces vereenvoudigt: de vezels worden geüpcycled zonder dat er iets van hun oorspronkelijke eigenschappen of kwaliteit verloren gaat.

We definiëren de cyclus opnieuw.

Door het Circular Series te vervaardigen van geregenereerd ECONYL®-nylon en Nylon 6, hebben we een gesloten cirkel ontwikkeld waarin de kleding eindeloos kan worden gerecycled en opnieuw kan worden ontworpen.

Wij maken het mogelijk

Dankzij ons online-innameprogramma kunnen de Circular modellen na twee jaar worden geretourneerd en gerecycled tot nieuw garen en nieuwe producten.

CRADLE TO CRADLE

CERTIFIED® GOLD

Onze baanbrekende Circular Series met volledig recycleerbare jacks mocht het prestigieuze CRADLE TO CRADLE CERTIFIED®Gold-certificaat in ontvangst nemen. Dat is de meest geavanceerde standaard voor veilige, circulaire en verantwoorde materialen en producten. Zo willen wij ons steentje bijdragen. Zo kiezen wij voor de toekomst. Met uitstekende, grensverleggende resultaten, niet alleen voor ons, maar voor de hele mode-industrie. Ja, dit certificaat schept een belangrijk precedent. Geen enkel ander merk is er immers in geslaagd om in amper veertien maanden een volledig circulair systeem uit te werken dat alle lagen van de technische cyclus van onze Circular Series raakt, herziet en innoveert. Klinkt dat ingewikkeld? Laten we eens kijken wat dit in de praktijk betekent.

Ontdek meer

Registreer

Heb je al je Circular artikel gekocht?

JSAMEN STERK

Nu op de lijst zetten