We Dragen ons Steentje bij: De Napapijri Circular Series is Cradle to Cradle Certified® Gold

Onze baanbrekende Circular Series met volledig recyclebare jacks mocht het prestigieuze Cradle to Cradle Certified® Gold-certificaat in ontvangst nemen. Dat is de meest geavanceerde standaard voor veilige, circulaire en verantwoorde materialen en producten.
Zo willen wij ons steentje bijdragen. Zo kiezen wij voor de toekomst.
Met uitstekende, grensverleggende resultaten, niet alleen voor ons, maar voor de hele mode-industrie. Ja, dit certificaat schept een belangrijk precedent. Geen enkel ander merk is er immers in geslaagd om in amper veertien maanden een volledig circulair systeem uit te werken dat alle lagen van de technische cyclus van onze Circular Series raakt, herziet en innoveert.
Klinkt gecompliceerd? Laten we gewoon eens kijken wat dit in de praktijk betekent.
De cirkel is rond: De Reis die de Producten van de Napapijri Circular Series' Afleggen
De Cirkel Sluiten: Cradle to Cradle Certified® Voorzieningsketen
De Cirkel Sluiten: Cradle to Cradle Certified® Voorzieningsketen
De cirkel is rond: De Reis die de Producten van de Napapijri Circular Series' Afleggen

Over Cradle to Cradle
Certified®

Cradle to Cradle Certified® is een wereldwijd erkende maatstaf voor veiligere en duurzame producten voor de circulaire economie. Om dit certificaat te behalen, worden de producten beoordeeld op hun milieu- en sociale prestaties. Dit gebeurt via vijf kritieke duurzaamheidscategorieën: gezondheid van het materiaal, hergebruik van het materiaal, hernieuwbare energie en CO2-beheer, waterbeheer en sociale rechtvaardigheid.

Certificeringsniveaus

Napapijri's Circular Series behaalde het Gold level certificaat. Producten krijgen voor elke categorie een prestatieniveau toegewezen - Basic, Bronze, Silver, Gold of Platinum. De laagste prestatie bepaalt de score van het product.